Normal_social_media

Het gebruik van sociale media in geschillen tussen ouders en hulpinstanties, begint uit de hand te lopen. Medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming werden ernstig bedreigd nadat een vader uit Dordrecht een gesprek met de Raad op Facebook plaatste. Vandaag doet de rechter uitspraak in een kort geding, waarin de Raad eist dat het filmpje wordt verwijderd. Dat meldt EditieNL.

Ouders die geluidsfragmenten of filmpjes plaatsen op sociale media weten niet meer wat ze moeten doen. Door het gebruik van sociale media willen ze inspelen op het gemoed van het grote publiek, waardoor ze alsnog het gelijk aan hun zijde willen krijgen. Maar de ouders laten een vertekend beeld zien, vindt kinderrechter Paul Vlaardingerbroek. “Wat er aan vooraf is gegaan, zie je niet. Het is ook lastig voor de instanties, want die kunnen zich vervolgens niet verdedigen”, zegt hij.

De vader in Dordrecht filmde een gesprek met de Raad voor de Kinderbescherming waarin hem werd verteld dat zijn kinderen uit huis werden geplaatst. Medewerkers waren herkenbaar in beeld en werden vervolgens bedreigd.

© Nationale Zorggids