Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

In maart 2015 deed de Inspectie Jeugdzorg onderzoek bij de residentiële jeugdhulp van Timon. Onderzocht werd of Timon zorg draagt voor verantwoorde hulp aan de jongeren op de locaties Reload, De Uitdaging en Talita. De inspectie beoordeelt de kwaliteit van de residentiële jeugdhulp van Timon als voldoende.

Binnen de residentiële locaties biedt Timon hulp en begeleiding aan jongeren met complexe problematiek die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Deze jeugdhulp vindt plaats in kleinschalige groepen. De locaties Reload en De Uitdaging hebben een gemengde doelgroep van jongens en meisjes, de locatie Talita richt zich op meisjes en tienermoeders.
 
De inspectie is van oordeel dat de kwaliteit van de uitvoering van de residentiële jeugdhulp van Timon voldoende is. De organisatie heeft op twee van de achttien criteria nog geen voldoende behaald. Verbetering op deze punten is noodzakelijk. De inspectie verwacht van Timon dat binnen een half jaar ook aan de laatste twee criteria wordt voldaan. Timon dient hiertoe concrete verbetermaatregelen te treffen en de inspectie vóór 20 juli 2015 te informeren over de aard van de maatregelen en de termijn waarbinnen zij zullen zijn doorgevoerd. De inspectie volgt de uitvoering van de verbetermaatregelen.
 
© Nationale Zorggids