Normal_handicap

Om een ononderbroken ontwikkeling van kinderen met een verstandelijke beperking te realiseren, gaan Barneveld en de regio er omheen in het volgende schooljaar onderwijs, zorg en begeleiding voor kinderen met een verstandelijke of meervoudigde beperking op maat aanbieden. Om een optimale ontwikkeling van deze kinderen te krijgen gaan de Stichting Adullam en Rehobothschool voor speciaal (basis)onderwijs samenwerken in een Brede School. Dat meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

De Rehobothschool gaat zich na de zomer vestigen in Barneveld. Op dezelfde locatie komt ook het kinderdagcentrum (KDC) van Veldheim vanuit Adullam. Door de samenwerking zal de zorg en begeleiding van Adullam en het onderwijs van de Rehobothschool beter op elkaar aansluiten. Dit draagt bij aan een ononderbroken ontwikkeling van kinderen met een verstandelijke beperking. De groep peuters, kleuters en kinderen die op het kinderdagcentrum binnen de school zitten, krijgen schoolvoorbereidende activiteiten.
 
Het kindcentrum heeft ook een tweede afdeling die bedoeld is voor kinderen en jeugdigen met meervoudige problematiek, waarbij veel (medische) zorgondersteuning nodig is. De ondersteuning die deze leerlingen krijgen is in de vorm van specialistische fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en medische zorg. Deze zorg wordt gegeven door een opgeleid team aan begeleiders. 
 
© Nationale Zorggids