Normal_vader4235

Vaderschap valt mannen zwaar, zo blijkt uit onderzoek van Northwestern University. Mannen komen aan door het vaderschap. Uit het onderzoek blijkt dat wanneer een man voor de eerste keer vader wordt, hij gemiddeld 2 kilo aankomt. Dit meldt NU.nl.

De onderzoekers hebben de gewichtsgegevens van 10.000 mannen geanalyseerd. Daarbij hielden ze gedurende 20 jaar het BMI bij. Vaderschap heeft invloed op het gewicht van mannen, zo ontdekten zij. Wanneer een man voor het eerst vader wordt en hij woont in hetzelfde huis als zijn baby, dan wordt hij gemiddeld 2 kilo zwaarder. Vaders die niet in hetzelfde huis wonen als hun kind, komen gemiddeld anderhalve kilo aan. 
 
Volgens de onderzoekers zijn de extra kilo's te danken aan een verandering in het eet- en leefpatroon van de mannen. Ook is er minder tijd om te sporten omdat er voor de kleine gezorgd moet worden. Daarnaast blijkt dat vaders ook vaak het bord van hun kind leeg eten. Eerdere onderzoeken toonden ook al aan dat mannen zwaarder worden als ze getrouwd zijn. 
 
© Nationale Zorggids