Normal_kind_horen_luisteren2342
Wethouder Annemiek de Goede verwelkomt vandaag het Maatschappelijk Team op hun nieuwe werkplek in het gemeentehuis van Midden-Delfland. Het Maatschappelijk Team werkt dan niet langer onder de vlag van het CJG, maar is nu onderdeel van de gemeente. De gemeente zet hiermee de volgende stap in het principe van ‘1 gezin, 1 plan en 1 regisseur’. Dit meldt de Gemeente Midden-Delfland. 
Het Maatschappelijk Team is het gemeentelijke team van zorgprofessionals waarbij inwoners terecht kunnen met alle soorten vragen over de zorg voor kinderen en volwassenen. Er is kennis en ervaring aanwezig op het gebied van de opvoeding van kinderen, opgroeien, omgaan met een beperking, de inzet van de juiste gespecialiseerde zorg, GGZ, maatschappelijk werk. Maar ook is de gemeente het loket voor alle zorg- en ondersteuningsvragen van volwassenen op het gebied van bijvoorbeeld de Wmo. 
 
“Door de verhuizing zorgt de gemeente voor één laagdrempelig, klantvriendelijk loket voor alle soorten zorgvragen en advies, zowel voor kinderen als voor volwassenen", aldus De Goede. De inwoners van de gemeente kunnen met al hun vragen over opvoeding, zorg voor alle leeftijden of (financiële) ondersteuning, nu terecht bij een loket. Daarbij kunnen zij bellen naar het algemene Klant Contact Centrum, die hen dan doorstuurt naar de juiste persoon. Mensen hoeven zo zelf niet te zoeken naar het juiste loket, legt de wethouder uit. Dat geldt ook voor organisaties als scholen, kinderopvang, sportverenigingen en dergelijken. 
 
Niet alleen voor de inwoners is het prettig om naar 1 locatie te gaan voor al hun gemeentelijke vragen en voor zorgvragen. Achter de schermen werken collega’s nu ook fysiek dicht bij elkaar en werken de verschillende (zorg-) disciplines binnen de gemeente nog nauwer samen. Het principe van ‘1 gezin, 1 plan en 1 regisseur’ vormt zich  zo nog beter, stelt de gemeente. 
 
© Nationale Zorggids