Normal_app_smartphone_iphone

Jongeren tussen de achttien en dertig jaar hebben hoge verwachting van Apple. Zij denken dat smartphones gaan helpen om gezonder te leven. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.043 Nederlanders in opdracht van Het Beste Zorgidee, meldt De Telegraaf. 

Een kwart van de jongeren vermoedt bijvoorbeeld dat het stoppen met roken eenvoudiger wordt met behulp van een app op de smartphone. Een derde van de jongeren die hardlopen denkt dat de hardloopschoenen minder vaak worden aangetrokken als er geen apps zouden bestaan. Daarnaast denken jongeren dat het volgen van een dieet eenvoudiger is met een applicatie op de telefoon.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat drie op vijf Nederlanders hun bloeddruk en hartslag zelf willen meten met behulp van hun smartphone. Zestig procent van de ondervraagden denkt daardoor meer invloed te kunnen uitoefenen op de eigen gezondheid.

Het Beste Zorgidee is een zorginnovatiewedstrijd waar zorggebruikers, consumenten en zorgverleners wordt gevraagd na te denken over hoe zorg beter kan. Oud-zwemkampioen Pieter van den Hoogenband is één van de juryleden. “Juist in een tijd waar kosten voor de gezondheidszorg door onder andere vergrijzing stijgen, is het belangrijk om mensen met goede ideeën te helpen", zegt Van den Hoogenband. "Ideeën die geld besparen, maar zeer zeker ook ideeën die de zorg patiëntvriendelijker maken." De winnaar van deze wedstrijd krijgt 10.000 euro om zijn of haar idee in de praktijk te brengen. 

© Nationale Zorggids