Normal_normal_groepswerk__studenten__laptop__buiten__hbo__uni

De lichamelijke en psychosociale gezondheid van veel studenten staat vaak flink onder druk, omdat studeren flink wat stress met zich meebrengt. Leeuwarder Hogescholen willen een beeld krijgen van de gezondheid van Leeuwarder studenten en starten daarom een nulmeting onder eerstejaars hbo-studenten. Dit doen de hogescholen in samenwerking met GGD Fryslân en Leeuwarden Studiestad. Dat meldt Hogeschool VHL.

Wanneer studenten net starten met een hbo-studie zitten ze in een ontwikkelingsfase waarin ze te maken krijgen met veel veranderingen, zoals op zichzelf wonen en het aangaan van nieuwe vriendschappen. Volgens Hogeschool VHL is het nu nog onduidelijk hoe de gezondheid van hbo-studenten is, aangezien veel onderzoek zich richt op studenten met een lager opleidingsniveau.

Met dit onderzoek moet er een beeld komen van de algemene gezondheid van deze groep studenten, zowel op lichamelijk als psychosociaal gebied. Aan de hand van de uitkomsten wordt gekeken hoe de gezondheid van hbo-studenten (structureel) bevorderd kan worden. De enquête zal zich ieder jaar herhalen, om zo de gezondheid van studenten te blijven monitoren.

© Nationale Zorggids