Normal_mishandeling_kind_peuter_verdriet_angst

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert in 2015 voor het derde opeenvolgende jaar de Week tegen Kindermishandeling. De Inspectie Jeugdzorg en de samenwerkende jeugdinspecties ondersteunen deze campagne. De Week tegen Kindermishandeling duurt nog tot 21 november. Dit melden de inspecties Jeugdzorg en de taskforce. 

Jaarlijks worden meer dan 100.000 kinderen slachtoffer van allerlei vormen van kindermishandeling zoals verwaarlozing, fysieke mishandeling of seksueel misbruik. Kindermishandeling is een belangrijke oorzaak van schooluitval, criminaliteit, verslaving, geweld, zwerfgedrag, tienerzwangerschappen en psychisch lijden. De effecten van kindermishandeling kunnen in volgende generaties doorwerken. Vandaar dat de samenwerkende jeugdinspecties in hun onderzoek en toezicht veel aandacht besteden aan het tegengaan en voorkomen van kindermishandeling en seksueel misbruik.

Gisteren is op het Mundus College in Amsterdam de campagne ingeluid. De Taskforce Kindermishandeling en seksueel misbruik heeft in het bijzijn van ambassadeur Ruben Nicolai en Youtube-ster Mert Ugurdiken de campagne afgetrapt. 

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling organiseren diverse instellingen door het hele land activiteiten rondom het thema kindermishandeling. In totaal gaat het om meer dan honderd activiteiten. Ook is er een selfie-twitteractie. Lees hierover meer op www.weektegenkindermishandeling.nl.

© Nationale Zorggids