Normal_gehandicapt__rolstoel__vervoer

Het College voor de Rechten van de Mens (CRM) is een campagne gestart om ongelijke behandeling in de Nederlandse maatschappij zichtbaar te maken. De campagne heeft zich reeds gericht op de discriminatie van zwangere vrouwen, de komende weken komen ook andere specifieke doelgroepen aan bod. Dit meldt het College voor de Rechten van de Mens. 

De campagne richt zich echter niet alleen op zwangere vrouwen, maar ook op andere specifieke doelgroepen. Discriminatie in het onderwijs of op de arbeidsmarkt komt helaas ook vaak voor bij mensen met een fysieke beperking, gevorderde leeftijd of psychische kwetsbaarheid en jongeren met een niet Nederlands klinkende (achter)naam die een stage zoeken. Ieder van deze doelgroepen kan de komende weken via een van de op hen toegespitste landingspagina's melding doen van discriminatie bij het College. 
 
"Iedereen die zich gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelt kan met zijn of haar klacht terecht bij het College," aldus het CRM.  Gedurende de campagne doet het CRM een directe oproep om melding te maken van discriminatie of ongelijke behandeling. Op deze manier wil het CRM het bewustzijn van mensenrechten en mensenrechtenschendingen in Nederland vergroten. 
 
© Nationale Zorggids