Normal_prostitutie

Met de nieuwe campagne 'Het zou je dochter kunnen zijn... in de greep van een loverboy' zet Meld Misdaad Anoniem zich in tegen gedwongen prostitutie. De campagne is gericht op klanten en op zorgverleners die met minderjarigen en verstandelijk beperkte mensen werken. Dat meldt NOS.

Meld Misdaad Anoniem wil met de campagne bewustzijn creëren. Zo wordt er informatie gegeven over signalen die op prostitutie kunnen wijzen. De organisatie hoopt dat mensen het melden wanneer zij de signalen opmerken. De verdenkingen kunnen anoniem gemeld worden. Door het beroepsgeheim is het voor vele mensen lastig om meldingen te doen, daarom garandeert Meld Misdaad Anoniem anonimiteit. Directeur van de organisatie Titus Visser benadrukt dat het melden van misbruik effect kan hebben. “Wij kunnen een melding doorgeven aan de politie. Als zij aanvullend onderzoek doen naar een persoon kan een loverboy aangepakt worden”, zegt de directeur.

“Heel goed om mensen te attenderen op signalen die kunnen wijzen op misbruik”, vindt hulpverlener Jacqueline Kleijer. De signalen kunnen volgens haar erg divers zijn. Zo kan iemand ineens littekens hebben of afwijkend gedrag vertonen.

©Nationale Zorggids