Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Drie verdachten in de Valkenburgse zedenzaak zijn veroordeeld tot slechts één dag cel en een taakstraf van 180 tot 240 uur. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste van tevoren acht tot twaalf maanden cel. De mannen pleegden ontucht met de minderjarige Kimberley. Onder druk van haar vriend bood zij zichzelf bij mannen aan als prostituee. De laatste verdachte moet nog voorkomen. Dat meldt de Volkskrant. 

In oktober 2014 werd Kimberley in een hotel gevonden terwijl ze met een volwassen man in bed lag. Haar volwassen vriend Armin van 21 jaar hield de wacht. Op dat moment lagen er twaalf gebruikte condooms in de prullenbak. Armin kreeg een celstraf van twee jaar. Ook heeft de politie ruim zestig mannen verhoord. Indien een verdachte zich niet melde bij de politie, haalde deze hen thuis op. Twee verdachten hebben zelfmoord gepleegd.

De meeste mannen kregen een celstraf van één dag opgelegd en daarbij een taakstraf, evenals de laatste beoordeelde drie verdachten. Dat ze slechts een taakstraf kregen is voor het OM een tegenvaller, want in bijna alle zaken eiste het vijf tot twaalf maanden. Het ging daarom in alle zaken in hoger beroep. 

©Nationale Zorggids