Net geboren baby in handen van zorgpersoneel

In het eerste weekend van april heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een record aantal baby’s ter wereld geholpen. 33 baby’s werden in het weekeinde geboren. Het CBS signaleert een stijging van het aantal geboortes in de eerste maanden van 2014. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Het aantal geboortes in de eerste maanden van het jaar laten een stijging van 10 procent zien ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. In het JBZ zijn inmiddels al meer dan 711 baby’s geboren. Het ziekenhuis verwacht dat, als de trend zich voortzet, ze het geboorterecord van 3000 baby’s, dat in 2011 gevestigd werd, gaan breken. 
 
Het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) heeft cijfers gepubliceerd die in overeenkomst zijn met de bevindingen van het JBZ. De statistieken geven aan dat in de eerste 2 maanden van dit jaar 27.549 kinderen geboren zijn. In dezelfde periode vorig jaar waren dit er 27.224. 
 
De stijging in de geboortecijfers komt na 2 jaren van daling. In de eerste maanden van zowel 2012 als 2013 registreerde ook het JBZ een daling ten opzichte van de jaren ervoor. 
 
© Nationale Zorggids