Normal_baby-17341_640

80 procent van de ouders die in Amerika een ivf-behandeling ondergaan kiezen ervoor een dochter te krijgen, aldus Dr. Daniel Potter. In Nederland is het verboden embryo's te selecteren op geslacht tenzij daar medische redenen voor zijn. Steeds meer ouders kiezen voor een behandeling in Amerika. Dit meldt Telegraaf Vrouw naar aanleiding van een bericht in de Engelse krant de Telegraph. 

Het aantal Britten dat naar Amerika gaat voor hun ivf-behandeling stijgt met 20 procent per jaar, zo schrijft de Telegraph. Geslachtskeuze is in Groot-Brittannië net als in Nederland bij wet verboden. Of het aantal Nederlandse ouders (in spé) dat kiest voor een ivf-behandeling in Amerika is toegenomen is niet bekend. 
 
Dr. Daniel Potter is arts bij een van Amerika's grootste feritileitklinieken. Volgens hem kiest ruim 80 procent van alle aanstaande ouders voor een meisje. Slechts 20 procent wil een zoon. Eén van de redenen voor deze keuze is dat het gezin al bestaat uit meerdere kinderen van één geslacht. "Ik heb moeders behandeld die al twee of drie zoons hadden en nog dolgraag een dochtertje wilden toevoegen aan de familie", vertelt de arts. Daarnaast zijn er moeder die al sinds hun jeugd dromen van een dochter. "Er zijn vrouwen die niet eindeloos kunnen proberen totdat ze zwanger zijn van een dochtertje. Deze methode is voor deze aanstaande moeders de perfecte uitkomst", aldus de arts.
 
Veel van de ouders in spé die Potter behandelt kiezen voor de ivf-behandeling puur omdat ze dan het geslacht van het kindje kunnen kiezen. Zij kunnen dus vaak wel op een natuurlijke manier zwanger worden. Potter: "Ouders moeten de vrijheid hebben om te kiezen voor het geslacht van hun kindje. Uiteraard komen de kosten van de behandeling, dan voor eigen rekening."
 
© Nationale Zorggids