Normal_sperm

Het centrum voor vruchtbaarheid Geertgen, dat in mei 2014 failliet werd verklaard, zal een doorstart maken. De zorgverlening van het fertiliteitscentrum zal worden overgenomen door Nij Barrahûs in Wolvega.

Sinds de faillietverklaring heeft een curator de mogelijkheden onderzocht voor een doorstart, zodat de zorgverlening kan worden voortgezet. Inmiddels heeft de curator overeenstemming bereikt met fertiliteitskliniek Nij Barrahûs in Wolvega over een overname en voortzetting van behandelcentrum Geertgen. Met de overname krijgt het behandelcentrum Geertgen een nieuwe naam: ‘Nij Geertgen, centrum voor vruchtbaarheid’.

Nij Barrahûs is een centrum voor vruchtbaarheid in Friesland en werkt op dezelfde manier als Geertgen. Nij Barrahûs bestaat ruim twee jaar en heeft al de Freya award 2012/2013 in ontvangst mogen nemen. Deze prijs wordt door de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen tweejaarlijks in twee categorieën uitgereikt: de meest patiëntgerichte fertiliteitskliniek en de meest patiëntgerichte ivf-kliniek.

© Nationale Zorggids