De feestelijke ‘beschuit-met-muisjes-taart’ die de ter ere van de opening werd uitgeserveerd.

Geboortecentrum Anna is maandagochtend 1 september officieel geopend. In het geboortecentrum kunnen vrouwen onder begeleiding van hun eigen verloskundige of gynaecoloog bevallen in een huiselijke sfeer met de garantie dat zij tijdens de bevalling niet hoeven te ‘verhuizen’ naar een andere plaats. Het centrum is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen de verloskundigen uit de regio en het St. Anna Ziekenhuis. Dit meldt het ziekenhuis. 

Ter ere van de opening  kregen bezoekers aan het ziekenhuis beschuit met muisjes. De officiële openingshandeling werd maandagochtend verricht door burgemeester Rianne Donders-de Leest (gemeente Geldrop-Mierlo), Kim Luth (verloskundige), Ingrid Wolf (lid van de raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep) en Karin Engelhart (gynaecoloog in het St. Anna Ziekenhuis). In de middag vond een symposium plaats over het thema integrale geboortezorg. 
 
Iedere zwangere vrouw uit de regio kan in het Geboortecentrum Anna bevallen. Ongeacht of zij de doorloopt of onder behandeling is bij een gynaecoloog van het St. Anna Ziekenhuis zwangerschap bij een verloskundige. Het geboortecentrum is gevestigd in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop en is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen de verloskundigen van Verloskundigenkring Strabrecht en het St. Anna Ziekenhuis. 
 
© Nationale Zorggids