Normal_baby_voetjes_zoon_jongen
De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) luidt de noodklok over commercieel draagmoederschap. In de uitzending van Dit is de Dag Onderzoek die maandagavond uitgezonden werd is te zien dat vrouwen zich voor grof geld via internet aanbieden als draagmoeder. Dit is echter een verboden praktijk in Nederland. Dit meldt NU.nl. 
 
De Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie nam daarom plaats in de uitzending van Dit is de Dag Onderzoek. Volgens een woordvoerder van de vereniging is draagmoederschap met commerciële doeleinden mogelijk gevaarlijk voor alle betrokkenen; ook het kind. In Nederland is draagmoederschap alleen toegestaan onder strikte voorwaarden. Het is verboden om geld te vragen voor het dragen van een voor iemand anders bedoelde baby. 
 
Toch bieden vrouwen zich via het internet aan om voor geld als draagmoeder te fungeren. De Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie pleit daarom voor opsporing en vervolging van mensen die zich aanbieden voor commercieel draagmoederschap. "Dit is één van de zaken waarvan wij met zijn allen in Nederland hebben afgesproken dat wij dat ongewenst en bij wet verboden vinden, en dus vind ik ook dat daar actie op ondernomen moet worden", aldus de woordvoerder.
 
© Nationale Zorggids