Normal_babyvoeding

(Novum) - Danone heeft vorig kwartaal aanzienlijk meer omgezet doordat de vraag naar melkpoeder en andere babyvoeding weer flink aantrok. De voedingsmiddelenreus zag zijn inkomsten tussen juli en september met bijna zeven procent stijgen naar ruim 5,4 miljard euro. Dat maakte het Franse bedrijf woensdag in zijn kwartaalcijfers bekend.

Hoewel Danone de omzet in alle bedrijfstakken zag toenemen, werd vooral fors meer babyvoeding verkocht. De omzet in die bedrijfstak groeide met ruim negentien procent, terwijl de inkomsten in de eerste twee kwartalen nog stevig kromp. Ook de verkoop van water en medische voeding groeide met een procent of tien, aldus Danone.

De inkomsten van de zuiveltak - goed voor de helft van de totale omzet - lagen vorig kwartaal daarentegen nauwelijks hoger dan een jaar eerder. De verkoop van onder meer yoghurt en kwark leverde de Fransen slechts 0,7 procent meer op dan vorig jaar. Over de eerste negen maanden van dit jaar steeg de omzet van Danone met 3,9 procent naar 15,9 miljard euro.