Normal_baby_food_thumb

De kans dat een vijf maanden oude baby zich iets herinnert van de vorige dag is groter als er sprake was van vrolijkheid. Tot deze conclusie komen onderzoekers van de Brigham Young University. Positieve affectie maakt de baby oplettender en opgewondener. Dit meldt Scientias.

Tijdens het onderzoek werden een aantal baby's voor een beeldscherm gezet. Vervolgens kregen de baby's beelden te zien van een persoon die in een blije, neutrale of boze stem tegen hen praatte. Direct nadat de baby aan één van deze emoties was blootgesteld, verscheen op het scherm het beeld van een geometrische vorm.
 
De onderzoekers testten vervolgens het geheugen van de baby's. Dit deden ze vijf minuten na de film en een dag later. De baby's kregen tijdens de test twee geometrische vormen te zien. Een vorm kenden ze niet, terwijl de andere vorm degene was die ze op het beeldscherm te zien hadden gekregen. De baby's bleken de vorm aanzienlijk beter te herkennen als ze deze tijdens de test hadden gezien nadat een vrolijke stem had geklonken of een vrolijk gezicht was verschenen. 
 
“Wat er volgens ons gebeurt is dat de positieve affectie de baby oplettender en opgewondener maakt,” aldus onderzoeker Ross Flom. “En doordat die systemen meer activiteit vertonen, vergroten we hun vermogen om dit geometrische patroon te verwerken en zich misschien te herinneren.”
 
© Nationale Zorggids