Normal_kinderbidon_bidon_drinkfles_flesje

Nutricia heeft in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne de eerste melkpoedermachine van Nederland neergezet. Moeders die geen melkpoeder meer in de winkel kunnen krijgen, kunnen via de machine genoeg poeder voor een week afhalen. Dit meldt de Telegraaf. 

Het neerzetten van de melkpoedermachine is een test. Babyvoedingproducent Nutricia wil de verkoop van het gewilde poeder in goede banen leiden. “Moeders grijpen op dit moment nog te vaak mis. Melkproducten zijn te vaak uitverkocht. Met deze machine kunnen moeders in ieder geval genoeg poeder per week afhalen”, aldus projectmanager Bram Wijdeveld. 
 
De machine werkt via een account. Moeders die melkpoeder uit de automaat willen halen, moeten zich vooraf registreren op de site van Nutricia. Per account kunnen vervolgens twee verpakkingen melkpoeder per week verkregen worden. De poederautomaat staat naast de winkel van de ANWB. 
 
De melkpoedermachine in Hoog Catharijne is de eerste in Nederland. Of andere steden zullen volgen, hangt af van de resultaten. “De komende tijd gaan we testen of het überhaupt moeders kan helpen. Als het een succes is, kunnen we aan het plaatsen in andere steden gaan denken.”
 
© Nationale Zorggids