Normal_borstvoeding__wza

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) heeft opnieuw het BFHI-certificaat (Baby Friendly Hospital Initiative) ontvangen van de stichting Zorg voor Borstvoeding. Dat betekent dat het ziekenhuis zich tot en met 2017 een babyvriendelijk ziekenhuis mag noemen, zo meldt het WZA.

Het WZA behaalde in december 2011 voor het eerst het BFHI-certificaat van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef en was daarmee gecertificeerd als babyvriendelijk ziekenhuis. Het BFHI is een initiatief van de World Health Organization (WHO) en UNICEF uit 1991 om wereldwijd te stimuleren dat baby’s vanaf de geboorte uitsluitend borstvoeding krijgen.

Om in aanmerking te komen voor het certificaat moeten ziekenhuizen, kraamzorgorganisaties en verloskundigenpraktijken voldoen aan tien vuistregels, zoals de aanwezigheid van een duidelijk borstvoedingsbeleid dat bij medewerkers bekend is, goede voorlichting en ondersteuning bij het geven van borstvoeding en het bieden van omstandigheden voor moeder en kind waarin het geven van borstvoeding gestimuleerd wordt.

© Nationale Zorggids