Normal_emma_150-82_lr

Gisteren gaf André Kuipers, astronaut en ambassadeur van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC, het officiële startsein voor de viering van het 150-jarig bestaan van het Emma Kinderziekenhuis AMC. In 2015 worden verschillende activiteiten georganiseerd en wordt aandacht gevraagd voor de allerbeste zorg voor kinderen, zo meldt het AMC.

Als start van dit bijzondere jaar las André Kuipers de jonge patiënten van het Emma Kinderziekenhuis het verhaal ‘André op reis naar planeet Emma’ voor. Dit verhaal vond op hetzelfde moment werkelijk plaats buiten het gebouw, met als hoogtepunt drie alpinisten die in Spidermanpak langs de gevel van het AMC omhoog klommen. Op het dak van het ziekenhuis onthulden zij een grote ballon met het logo van het Emma 150 jaar.

‘Vandaag trappen we een bijzonder jaar af voor het Emma Kinderziekenhuis AMC. Als academisch kinderziekenhuis leveren we al 150 jaar de meest complete zorg voor zieke kinderen vanaf hun geboorte tot aan volwassenheid. Daar zijn we bijzonder trots op’, aldus prof. dr. Hans van Goudoever, hoofd Emma Kinderziekenhuis AMC. In de afgelopen zeven jaar heeft het kinderziekenhuis substantiële investeringen gedaan en hebben de meeste afdelingen een metamorfose ondergaan. Het Emma grijpt deze bijzondere verjaardag aan om een internationaal toonaangevende Intensive Care Neonatologie te realiseren en dus extra te investeren in de zorg voor ernstige zieke pasgeboren kinderen en veel te vroeg geboren kinderen. Hiervoor is het nodig dat de faciliteiten van de Intensive Care Neonatologie worden vernieuwd en dat er extra wetenschappelijk onderzoek wordt verricht. Hiervoor wil het kinderziekenhuis in drie jaar tijd via fondsenwerving een extra bedrag van vijf miljoen euro bijeen halen.

André Kuipers: ‘Als ambassadeur van Stichting Steun Emma maak ik van dichtbij mee wat er in het AMC gedaan wordt om een ziek kind een volwaardig leven te kunnen laten leiden. Ik steun het Emma Kinderziekenhuis AMC om deze ambities mogelijk te maken.’

© Nationale Zorggids