Normal_vader4235

Op het Mondriaan college in Den Haag is het eerste lespakket gepresenteerd dat tot doel heeft om te jong vaderschap tegen te gaan. De meeste voorlichting over het krijgen van een kind en het hebben van seks richt zich op meisjes, terwijl jongens vaak worden vergeten. Dit meldt Den Haag FM.

Het lespakket ‘Jong Vader’ is een initiatief van Centrum 16•22, dat activiteiten organiseert om persoonlijke ontwikkeling te sturen. De aanleiding van dit initiatief is de gebrekkige aandacht voor jongens in de voorlichting. De initiatiefnemers willen ook de jongens laten nadenken over de vraag of vaderschap wel gewenst is. Daarnaast maken ze hen bewust van de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken.

Wethouder Rabin Baldewsingh van Sociale Zaken van Den Haag nam het eerste lespakket in ontvangst. “Met dit initiatief zeggen we ook tegen jongens dat vrijen geen probleem is, als het maar op een verantwoordelijke manier doet en dat je je verantwoordelijkheid moet nemen als je vader wordt”, aldus Baldewsingh.

©Nationale Zorggids