© www.ogentroost.eu/anders.

Elsemiek Corvers uit Dordrecht brak twee jaar geleden om medische redenen haar zwangerschap af. Ze was toen al moeder van een zoon. Speciaal voor hem schreef ze hierover het boekje 'Anders' waarin ze vertelt dat het kindje in haar buik ziek is en toch niet bij hen komt wonen. Dit meldt het AD.

Ruim twee jaar geleden was Corvers in verwachting van een kindje met het Syndroom van Down. Omdat de aanstaande ouders er vroeg bij waren, hadden ze de tijd om de gevolgen goed te overwegen. Uiteindelijk besloten ze de zwangerschap af te breken: “Het was de slechtste beslissing die ik ooit heb genomen, voor mij persoonlijk. Ik ben er bijna aan onderdoor gegaan. Maar voor mijn gezin was dit wel de beste keuze.'' 
 
Corvers zocht naar een kinderboekje met dit onderwerp om haar zoon uit voor te lezen. “Mijn zoontje merkte natuurlijk dat er iets anders was en we zochten een manier om hem uit te leggen wat er aan de hand was.” Omdat er echter geen boeken bleken te zijn die aansloten bij hun situatie, besloot ze er zelf een te schrijven. In Anders benoemt ze hun eigen situatie niet specifiek en laat ze in het midden of het verhaal over een jongetje of meisje gaat. Zo is het boekje voor meerdere situaties invulbaar en kunnen meer mensen er iets aan hebben. 
 
'Anders' wordt in eigen beheer uitgegeven en ligt vanaf 14 maart in kinderboeken- en rouwwinkels. 
 
© Nationale Zorggids