Normal_nutrilon

Meerdere Nederlandse supermarkten hebben beelden online gezet van criminelen die babyvoeding stelen. Door bijvoorbeeld de beelden op Facebook te zetten willen de supermarkteneigenaren aandacht voor het probleem krijgen. Dat meldt Metro.

Door een levendige handel in babymelk en melkpoederproducten tussen Nederland en China is er geregeld een tekort aan deze producten in Nederlandse winkels. In Azië is de vraag naar Europese babymelkvoeding enorm toegenomen na het schandaal met giftige melkproducten in China, waardoor talloze baby's kwamen te overlijden. Sindsdien kopen handelaren op grote schaal Nederlandse babymelkpoeder op voor de Aziatische markt.

“Dit is geen gewone diefstal. Hier zitten georganiseerde criminelen achter. Het wordt gewoon doorverkocht naar China”, zegt supermarkteigenaar Edwin Legebeke uit Doetinchem. Hij zette in een bericht op Facebook dat hij 'er helemaal klaar mee is' en 'dat de criminaliteit rond babyvoeding alleen maar erger wordt'. 

De politie adviseert aan supermarkteigenaren om niet voor eigen rechter te spelen en geen foto's en video's online te zetten. Brancheorganisatie CBL is het daarmee eens. “We begrijpen dat ondernemers de bewakingsbeelden online zetten. Het is superoneerlijk dat iemand je winkel leegrooft. Maar, je loopt toch tegen juridische problemen aan, zoals privacy”, aldus het CBL. 

© Nationale Zorggids