Normal_oorbel

Het schieten van gaatjes in de oorlellen van jonge kinderen is kindermishandeling. Dat vindt de Britse Susan Ingram. Volgens haar is het voor de ouders misschien leuk, maar voor de kinderen alleen maar pijnlijk. 28.000 duizend Britten tekenden haar petitie tegen gaatjes bij jonge kinderen en er worden vragen gesteld in het Britse Parlement. EditieNL onderzocht of Nederlandse ouders voor- of tegenstander van een dergelijk verbod zijn. Dat meldt EditieNL. 

Voorlopig is het, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland, bij wet toegestaan om gaatjes te schieten in de oorlellen van kinderen die nog in de wieg liggen. Brits parlementslid Mike Tarmi gaat zich hard maken voor een leeftijdsgrens. De vraag is of het gaatjes schieten bij jonge kinderen verboden moet worden. Uit een poll van EditieNL blijkt dat zestig procent van de Nederlandse ondervraagden vindt dat het verboden moet worden. Het overige deel ziet er geen kwaad in.

Moeder Nicole Klaver gaf haar drie maanden oude dochter al oorbellen. “En ze gaf bij het gaatjes schieten geen kik. Ik heb het meer gedaan voor mezelf omdat ik het leuk vind voor haar. Als zij straks ouder is en ze vindt het niet leuk, dan vind ik het ook niet erg als ze geen oorbellen in wil.” 

© Nationale Zorggids