Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

Te vroeg geboren kinderen hebben later een grotere kans om introvert en onzeker te zijn. Dat zou onder andere komen omdat ouders extra bezorgd zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Warwick, meldt NU.nl.

Een kindje is te vroeg geboren als het binnen 37 weken van de zwangerschap ter wereld komt. Is een kindje op tijd, dan is het tussen de 37 en 42 weken geboren. De onderzoekers vergeleken daarom 200 kinderen die binnen 37 werden geboren en 197 kinderen die tussen week 37 en 42 van de zwangerschap werden geboren.

Volgens de onderzoekers zijn er twee oorzaken voor het verband tussen een introvert karakter en vroeggeboorte. Ten eerste wordt door vroeggeboorte de ontwikkeling van de hersenen beïnvloed, omdat de baby's vaker in kritieke toestand terecht komen. Daarnaast zijn ouders sneller bezorgd om het kind en dat heeft weer invloed op het karakter van het kind. 

Het was al bekend dat kinderen die binnen 32 weken van de zwangerschap worden geboren en verhoogde kans op op autisme hebben.

© Nationale Zorggids