Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank

Een 25-jarige man is vrijdag in hoger beroep opnieuw tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld. De man had zijn zes maanden ouder dochtertje in januari 2012 dood geschud.

“In een woede-uitbarsting heeft hij zijn dochtertje uit haar bed gehaald en haar meerdere keren door elkaar geschud. Dat deed hij zo hard dat de baby als gevolg daarvan een dag later in het ziekenhuis overleed”, oordeelde het hof in Den Bosch

De vader kende al meerdere jaren flinke problemen. Zo had hij problemen in relatiesfeer en met drugs. Ook in de relatiesfeer ging het niet goed. Uit een psychisch onderzoek blijkt dat de man lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. Er is een kans op herhaling, daarom vindt het hof het niet verantwoord om de man terug te laten keren in de maatschappij voor hij goed is behandeld.

In de strafmaat hebben de rechters rekening gehouden met het feit dat het slachtoffer een zeer jonge, kwetsbare en weerloze baby was. “Ze is gedood door haar vader, degene die haar juist moest beschermen. Daarnaast heeft de verdachte de moeder de mogelijkheid afgenomen om haar kind op te voeden en te zien opgroeien.” 

© Nationale Zorggids