Normal_justitia

Volgens het Openbaar Ministerie heeft een Indonesische moeder uit Eindhoven onvoldoende ingegrepen terwijl haar man hun tweeling van drie maanden oud zwaar mishandelde. In februari 2014 bleek dat één baby twintig ribbreuken, een spaakbeen- en bovenarmbreuk en een gebroken dijbeen had. Bij de andere baby werden dertien ribbreuken en een gebroken spaakbeen, ellepijp, scheenbeen en dijbeen vastgesteld. Justitie heeft een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf tegen de moeder geëist. Dit meldt Omroep Brabant. 

Volgens Justitie heeft de moeder de baby's aan hun lot overgelaten. Omdat de moeder onvoldoende in heeft gegrepen, heeft ze de kinderen in gevaar gebracht. De babytweeling werd februari vorig jaar uit huis geplaatst. De vader van de kinderen en de man van de vrouw is veroordeeld voor mishandeling. Hulpverleners verklaarden dat ze zelden een situatie mee hebben gemaakt die zo'n impact op ze had. 
 
Justitie eiste een taakstraf van 180 uur plus een voorwaardelijke celstraf van zes maanden tegen de moeder. “Ik houd rekening met het blanco strafblad en de afhankelijke positie van de vrouw”, aldus de officier van justitie. Doordat de moeder Indonesisch is, is haar Nederlands niet goed. 
 
Volgens de moeder is het niet waar dat zij niets heeft gedaan tegen de mishandelingen. Ze stelt dat ze de mishandeling aanvankelijk niet op had gemerkt. De rechter en Justitie zetten vraagtekens bij het verhaal van de moeder. “U heeft uw kinderen gewassen en verschoond, maar al die tijd heeft u niks gezien?", vroeg de rechter de vrouw. De officier van Justitie gaf aan dat hij niet snapt waarom de vrouw niet naar de politie is gegaan. Volgens de Kinderbescherming blijkt uit de houding van de vrouw dat ze de ernst van de zaak zelf niet genoeg inziet. Momenteel mag de moeder de baby's anderhalf uur per week zien. 
 
© Nationale Zorggids