Wesley en Yolanthe Sneijder

Dat voetbalvrouw Yolanthe Sneijder-Cabeau tijdens het televisieprogramma Linda's Zomerweek openhartig heeft verteld over haar problemen om zwanger te raken, heeft, naar het eruit ziet, het taboe verbroken om te praten over zwangerschaps- en onvruchtbaarheidsproblemen. Veel vrouwen die problemen hebben om zwanger te worden, voelen zich gesteund en zijn het gesprek aangegaan. Dit meldt RTL Nieuws. 

Net als bij Yolanthe kenmerken de verhalen die de vrouwen doen zich door een gemeenschappelijk feit. De vrouwen kampen allemaal met het gevoel dat ze falen, omdat ze moeite hebben met zwanger worden. Het feit dat er veelal een medische verklaring is waarom het voor de vrouw moeilijk is om zwanger te worden, verandert niet veel aan het gevoel van de vrouwen. Yolanthes uitspraak dat ze naar haar man Wesley Sneijder keek en dacht 'ik ben een slechte vrouw, ik kan jou geen baby geven' is erg herkenbaar voor vrouwen die in eenzelfde situatie zitten. 
 
"Precies die zin van Yolanthe; ik ben een slechte vrouw, ik kan jou geen kind geven. Dat is zo ontzettend herkenbaar,” vertelt Shanna Machielsen. “Zo zit ik regelmatig naar mijn vriend te kijken." Machielsen vertelt dat ze een eileider heeft die gifstoffen afstoot, waardoor haar eileiders niet werken. "Na onderzoek bleek dat het aan mij lag. Het voelde echt als falen, vooral in het begin. Mijn vriend gaf me zoveel en dan kan ik hem niet geven wat we zo graag willen."
 
Ook Simone de Vrind heeft problemen met zwanger worden. “Ik heb met tranen in mijn ogen naar het interview met Yolanthe gekeken, samen met mijn vriend. Het is zo herkenbaar wat ze zei. Confronterend ook. Door het interview heeft ze een taboe doorbroken: heel veel vrouwen die dit meemaken, vinden het heel moeilijk om hierover te praten. Nu een bekendheid als Yolanthe dat wel doet, kan het voor andere vrouwen makkelijk worden om er open over te zijn."
 
© Nationale Zorggids