Normal_nutrilon

Het is niet zinvol om dozen melkpoeder te beschadigen als wapen tegen Chinese handelaren, die de melkpoeder massaal opkopen om het vervolgens naar China te versturen. Kruidvat heeft de dozen een paar weken lang bewust beschadigd, maar concludeert nu dat het geen zin heeft. Dat meldt RTL Nieuws.

Chinezen kopen vanwege een groot voedselschandaal met babymelkpoeder in hun eigen land op grote schaal melkpoeder in Nederland. Hierdoor is er een schaarste aan babymelkpoeder en om dat tegen te gaan, hebben supermarkten al allerlei maatregelen genomen. Consumenten kunnen bijvoorbeeld maar één pak melkpoeder tegelijk kopen. Deze maatregel blijkt makkelijk te omzeilen, want de Chinezen sturen dan gewoon meerdere personen naar de winkel om het product op te halen.

Het beschadigen van de dozen gaat bijvoorbeeld met een zwarte stift om de Chinezen af te schrikken. "Het bekrassen heeft eigenlijk weinig effect, terwijl het ons veel tijd kost. Maar mochten er winkels zijn die zeggen dat het wel zinvol is, dan gaan die zaken er natuurlijk gewoon mee door", zegt een woordvoerder van Kruidvat.

Het bekrassen van de dozen is een idee van supermarktketen Deka. Begin juni werd ermee gestart en volgens Deka werd er toen door het bekrassen een stuk minder verkocht. De maatregel blijkt nu dus minder effectief dan gedacht.

© Nationale Zorggids