Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Zorginstelling Centra voor Zwangerschap en Geboorte (CvZG) en haar onderzoeksafdeling Centrum voor kennis en Kunde (CvKK) gaan samenwerken met Samsung om de zorg voor moeder en kind te verbeteren. Het is de bedoeling dat de producten van Samsung de communicatie in de zorginstelling gaan optimaliseren. Dat meldt Medicalfacts. 

Samsung gaat onder andere ontwikkeling en scholing rond zwangerschap en geboorte voor zowel professional als cliënt mogelijk maken. “Samsung heeft als doel om de kwaliteit van de zorg wereldwijd te verbeteren. Met onze Health & Medical Equipment oplossingen maken we de zorg veiliger, patiëntgerichter en efficiënter voor cliënt en instelling,” zegt Erik Swart, Director B2B van Samsung Nederland. “De continue uitwisseling van kennis en informatie tussen ons, CvZG en CvKK leidt tot kwalitatief betere zorg en geldbesparing voor zorgaanbieders.”

Rob Lenssen, voorzitter Raad van Bestuur van CvZG en CvKK, denkt grote stappen te zetten in de ontwikkeling van de geboortezorg.  “Met deze unieke samenwerking zetten wij cliënt en professional meer dan ooit centraal. Op basis van (eigen) onderzoek inspelend op de (technologische) behoefte van ieder cliënt afzonderlijk. Wij hopen dan ook dat andere innovatieve partijen bij dit avontuur willen aanhaken.”

© Nationale Zorggids