Normal_kinderopvang_creche_spelen

Vandaag wordt het startsein gegeven voor de vijfde editie van de Week van de Opvoeding 2015. Vanaf vandaag tot en met zondag 11 oktober worden er door het land activiteiten georganiseerd omtrent opvoeding. Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Een positieve benadering staat hierbij voorop. Het motto van dit jaar is ‘Geef me de vijf!’ Dat meldt het Nederlands Jeugdinstituut.

Uit een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut onder ruim 800 ouders blijkt dat er meer aandacht zou moeten komen voor wat er goed gaat bij het opvoeden en ouders zouden elkaar vaker een compliment moeten geven. Veel ouders zijn tevreden over zichzelf als opvoeder. Daar mag meer aandacht voor komen, want ouders vinden informatie over opvoeden via de media vaak te negatief en tegenstrijdig.
 
Gedurende de week zijn er allerlei activiteiten georganiseerd voor ouders en kinderen die gaan over de gewone dagelijkse opvoeding en de vragen die daarbij horen. De organisatie heeft onder meer ouders, beroepsopvoeders en kinderen uitgenodigd om verschillende activiteiten te organiseren. Op scholen, kinderopvangcentra, peuterspeelzalen, centra voor Jeugd en Gezin en bibliotheken worden allerlei activiteiten georganiseerd. Bekijk alle lokale en landelijke activiteiten op: www.weekvandeopvoeding.nl.
 
© Nationale Zorggids