Logo_images__2_

De European Midwives Association (EMA) roept de Europese overheden dringend op om ervoor te zorgen dat zwangere vrouwen en kinderen laagdrempelige toegang tot noodzakelijke zorg krijgen. Ook moet er proactiever zorg aangeboden worden aan alle zwangere vluchtelingen in Europa. Dit meldt de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) die de oproep van de EMA steunt. 

De EMA heeft een 'call for action' opgesteld. Hierin staan drie standpunten geformuleerd. Ten eerste willen de verloskundigen dat alle zwangere vrouwen gratis toegang krijgen tot verloskundige zorg tijdens de zwangerschap, geboorte en postnatale periode, hieronder valt ook hulp bij borstvoeding. Daarnaast wil de EMA dat zwangere vrouwen voorrang krijgen bij de toewijzing van voedsel en opvang. Als laatste stelt de verloskundigenclub dat er gezorgd moet worden voor informatie die makkelijk te begrijpen en te vinden is. 
 
De KNOV ondersteunt de call for action. Vorige week hebben zij de oproep aangeboden aan Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch. De KNOV hoopt dat hij de oproep onder de aandacht kan brengen in de politiek. 
 
© Nationale Zorggids