Normal_politie__rug_agent_1556940a

In Heerhugowaard is op straat een dode baby gevonden. Het lichaam van het kindje lag al geruime tijd in een tas in een schuur. De politie doet op de vindplaats nader onderzoek. Dat meldt RTV Noord-Holland.  

Een bewoonster was in haar schuurtje in de voortuin van haar huis aan het werk, toen ze een ontzettende stank rook. Ze vroeg zich af waar de geur vandaan kwam en ging daarom samen met haar overbuurvrouw op zoek naar de oorzaak ervan. De overbuurvrouw trok vervolgens een tas open en wist niet wat ze zag.

“Toen ik het openmaakte zag ik haartjes. Ik zei dat we meteen de politie moesten bellen”, aldus de vrouw. Ze is zich hevig geschrokken en verwachtte niet dat er een dode baby in de tas zou zitten. Het meisje van wie de spullen zijn, maakt namelijk vaak vlees. Het had net zo goed bedorven kipfilet kunnen zijn. "Maar de politie kon meteen bevestigen dat het om een baby ging."

Over de identiteit van de baby is nog niets bekend. De politie gaat onderzoek doen naar de doodsoorzaak. De vindster van het lichaampje krijgt slachtofferhulp aangeboden. 

© Nationale Zorggids