Normal_baby

De oplevering van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg laat op zich wachten: de procedure is on-hold gezet. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) maakt zich zorgen hierover. Dit meldt de KNOV op haar website.

Om die reden heeft de KNOV deze week een brief gestuurd aan het College Perinatale Zorg (CPZ). Hierin wordt de vraag gesteld op welke manier de CPZ deze oplevering kan laten versnellen.
 
De Zorgstandaard wordt ontwikkeld om de integrale geboortezorg te faciliteren en te bevorderen vanuit het perspectief van de zwangere vrouw. Aan deze landelijke norm moet integrale geboortezorg zowel inhoudelijk, organisatorisch als kwalitatief gaan voldoen. 
 
De KNOV heeft reacties van verloskundigen uit het hele land doorgespeeld aan het CPZ. Dit heeft geleid tot een conceptversie. Deze laatste versie van de Zorgstandaard wordt hoog gewaardeerd en stemt tot tevredenheid bij niet alleen de KNOV, maar ook andere partijen zoals de NPCF, ActiZ, NFU, BTN, NVA, NHG, VVAH en de Geboortebeweging.
 
© Nationale Zorggids