Normal_baby
Er zijn aanwijzingen dat een vroeggeboorte hersenverbindingen kan verzwakken. Hierdoor kunnen delen van de hersenen waarbij concentratie, communicatie en emoties een rol spelen, beïnvloed worden. Dit meldt vakbladvroeg.nl. 
Onderzoek met betrekking tot hersenscans van Washington University wijst uit dat de verbindingen tussen bepaalde netwerken in de hersenen van premature baby's zwakker zijn dan bij voldragen baby's. Dit is met name op het gebied van concentratie, communicatie en emoties. Hierdoor kunnen er op latere leeftijd problemen ontstaan, zoals ADHD, angststoornissen of autisme.
 
Washington University heeft hersenonderzoek gedaan onder 58 voldragen baby's en 76 prematuren die minstens 10 weken te vroeg waren geboren. De eerste groep onderging een hersenscan een paar dagen na de geboorte; de baby's van de tweede groep kregen een hersenscan een paar dagen na de officiële uitgerekende datum. Op twee-, vijf-, en negenjarige leeftijd zullen opnieuw hersenscans worden gemaakt bij de kinderen. Met de uitkomsten hiervan kunnen ziektebeelden hopelijk in de toekomst beter ingeperkt en behandeld worden.
 
© Nationale Zorggids