Normal_baby_-_moeder

Stichting de Nationale Denktank heeft vijf praktische en belangrijke tips ontwikkeld voor ouders, waarbij contact met de baby centraal staat. De tips zijn: aankijken, praten, spelen, rust en vasthouden. Een landelijke campagne 'Baby Wijzer' moet Nederland bewust maken van het belang van de vroege ontwikkeling van en kind en hierop inspelen. Dit meldt Stichting de Nationale Denktank.

Naast informatie over de ontwikkelingspiek van het jonge kind worden vijf praktische en essentiële tips ter ondersteuning van deze ontwikkeling gegeven. Onderdeel van de campagne is de BabystAPP, een app die helpt van dagelijkse bezigheden leermomenten te maken. De 'Baby Wijzer' maakt Nederland bewust van het belang van de ontwikkelingsperiode van kinderen tussen de nul tot vier jaar en helpt ouders en verzorgers op een speelse manier te investeren in de latere ontwikkeling van kinderen.
 
Dit is nodig, want de stichting heeft geconstateerd dat de informatie die ouders krijgen van verloskundigen en consultatiebureaus nauwelijks over de ontwikkeling van baby’s en peuters gaat, terwijl ouders hier juist een ondersteunende rol in spelen. 60 procent van de Nederlanders geeft aan zich er niet van bewust te zijn dat tussen het eerste en vierde levensjaar de fundamenten voor de latere sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling worden gelegd. 
 
De campagne 'Baby Wijzer' is een van de ideeën uit het eindrapport ‘Leer Wijzer’ dat op 7 december is gepresenteerd. De stichting is nu op zoek naar producenten en verkopers van producten voor jonge kinderen, landelijke oudercommissies en andere partijen die de 'Baby Wijzer' landelijk op de kaart willen zetten.
 
© Nationale Zorggids