Normal_baby_kraamzorg_3453452

Vanaf 1 januari werkt Yunio Kraamzorg met gespecialiseerde teams voor assistentie rond de bevalling. Met de inzet van deze partusteams wordt de veiligheid voor moeder en baby verder vergroot. Yunio Kraamzorg biedt partusassistentie bij thuisbevallingen en poliklinische ziekenhuisbevallingen. Dat meldt Yunio Kraamzorg.

“In ons verzorgingsgebied zijn zes teams met in totaal zeventig gespecialiseerde kraamverzorgenden actief”, vertelt Rob van Zwieten, manager van Yunio Kraamzorg. “De teams werken buurtgericht. Ze zijn gekoppeld aan vaste verloskundigen en ziekenhuizen. Ze kennen de verloskundige waarmee wordt samengewerkt en zijn bekend met de specifieke procedures van de ziekenhuizen in hun omgeving.”

“Een bijkomend voordeel van buurtgericht kramen is dat aanrijtijden kort zijn”, vult van Zwieten aan. “We zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar zo snel mogelijk op locatie. Dat geldt voor de partusassistentie, maar ook voor de opvang de eerste uren na ontslag uit het ziekenhuis. Dit alles draagt bij aan de kwaliteit en de veiligheid rondom de bevalling.”

De kraamverzorgenden uit de partusteams worden meerdere malen per jaar geschoold en getraind volgens de nieuwste inzichten en meest actuele procedures. Door de specialisatie verlenen de medewerkers tientallen keren per jaar assistentie bij bevallingen. De praktijkervaring en scholing houdt hen vakbekwaam. Yunio Kraamzorg heeft ruime ervaring met een gespecialiseerd partusteam in het Geboortehuis in Utrecht. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de expertise bij zusterorganisatie Naviva, die al enkele jaren werkt met partusteams.

“We zijn vol vertrouwen dat deze nieuwe manier van werken van meerwaarde is”, besluit van Zwieten, “zowel voor moeder als pasgeborene, maar ook voor de verloskundige en andere ketenpartners. Als een van de koplopers in de kraamzorg, dragen wij zo bij aan de kwaliteit van onze zorg.”

© Nationale Zorggids