Normal_normal_zwanger__geboorte__zwangerschap

Zwangerschap maakt vrouwen productiever dan voor de zwangerschap en ze zijn op emotioneel gebied een stuk stabieler. De beweren onderzoekers van de Brigham Young University uit Amerika, meldt Ouders van nu. 

De wetenschappers onderzochten 21 zwangere vrouwen en 21 vrouwen die niet in verwachting waren. Zij concluderen dat vrouwen door de zwangerschap juist slimmer worden omdat de hersenen in die periode groter en productiever worden. De hersengebieden die over het redeneren, oordelen en over empathie gaan worden uitgebreid, waardoor de emotionele stabiliteit toeneemt. Uit de resultaten blijkt daarnaast dat het stressgehalte daalt en dat heeft weer een positieve invloed op het werk.

Uit eerder onderzoek bleek al eens dat tachtig procent van de vrouwen meer vergeetachtig zijn vlak of na een zwangerschap. Dit is een eigen leven gaan leiden, stellen de Amerikaanse onderzoekers, omdat vrouwen overal te horen krijgen dat ze na of tijdens de zwangerschap extra vergeetachtig zijn. Hierdoor gaan ze zich daarop focussen en lijkt het alsof ze echt extra vergeetachtig zijn. 

© Nationale Zorggids