NZG Zorgnieuws

Logo__cid_image004_png_01cfedd0

Naviva kraamzorg scoort goed cijfer in landelijk benchmarkonderzoek


De cliënt geeft Naviva een 9. Terwijl medewerker Naviva een gemiddeld cijfer van 8,3 toekennen. Naviva is één van de koplopers van 111 instellingen die hebben meegedaan aan een landelijke benchmark bij (thuis)zorginstellingen. Het Benchmarkonderzoek zorg richt zich op medewerkertevredenheid, cliënttevredenheid en de bedrijfsvoering. Op alle onde...

Normal_rookverbod

Rookverbod geldt per direct in alle cafés


Ook in kleine cafés zonder personeel, die tot nu toe onder de uitzondering op het rookverbod in de horeca vielen, moeten nu definitief de asbakken van tafel. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) besloten in reactie op de uitspraak van de Hoge Raad van 10 oktober 2014.

Normal_school_kinderen_basisschool

Supernanny Jo Frost pakt Nederlandse gezinnen aan


(Novum) - Supernanny Jo Frost gaat voor RTL een Nederlandse versie maken van Eerste Hulp bij Opvoeden. Dat heeft de zender dinsdag bekendgemaakt.

Normal_stad_mensen_bevolking_straatbeeld_winkelstraat

'Meer zware en eenzame inwoners Den Haag'


(Novum) - Den Haag zal de komende jaren het aantal inwoners met overgewicht, lijdend aan eenzaamheid en met een verhoogd risico op angst, depressie, diabetes of hartinfarct fors zien stijgen. Dat meldt de Volkskrant woensdag op basis van een studie van de GGD Haaglanden. De trends zouden ook opgaan voor Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Normal_ambulance2

'Zorgen om ebolapak onder ambulancepersoneel'


(Novum) - De pakken die bescherming moeten bieden tegen ebola veroorzaken onrust onder Nederlands ambulancepersoneel. Bij het vervoeren van een ebolapatiënt zouden de pakken onvoldoende bescherming bieden. Dat meldt de Telegraaf woensdag. De klachten richten zich met name op de fragiele brillen en mondmaskertjes.

Normal_carinova

Thuiszorgorganisatie Carinova slikt massaontslag in


(Novum) - Thuiszorgorganisatie Carinova gaat toch niet met de bezem door haar personeelsbestand en blijft ook volgend jaar huishoudelijke hulp aanbieden. Carinova was van plan duizend werknemers te ontslaan, maar ziet daar van af omdat gemeenten waar het bedrijf werkt meer geld krijgen van het kabinet. Dat meldde Carinova dinsdag.

Normal_geld2

Bedrag eigen risico in termijnen te betalen bij FBTO


Bij zorgverzekeraar FBTO is het nu mogelijk om het eigen risico in termijnen terug te betalen. De wijziging werd begin deze maand doorgevoerd nadat uit een peiling bleek dat een meerderheid van de klanten een voorkeur heeft voor het gespreid betalen van het eigen risico. Dat meldt Verzekeringenvergelijk.com.

Logo_logo_cultuurhuis

Theatervoorstelling 'Wie is er nou gek' genomineerd voor De Duim 2014


Theater-productie 'Wie is er nou gek of ik is een ander' is genomineerd voor 'de duim 2014'. Zorgbelang Zuid-Holland reikt de Zorgbelang Duim uit aan het meest innovatieve project uit de provincie. Het is voor het eerst dat een theatervoorstelling gekozen is als beste zorg-idee. Dit meldt het rotterdamscentrumvoortheater (rcth).

Normal_hulpvanhetjaar_persfoto5__small_

Genomineerden verkiezing Hulp van het Jaar bekend


De Nationale Hulpgids heeft bekend gemaakt wie de genomineerden zijn van de Hulp van het Jaar verkiezing 2014. Vanaf nu kan er gestemd worden op alle geliefde oppassers, begeleiders, verzorgers en huishoudelijke hulpen die zijn genomineerd door hulpvragers, collega’s en familie. De winnaar wint een welverdiende droomovernachting op een locatie n...

Normal_ebola

CDA in Brussel wil nationale tv-actie ebola


(Novum) - Nederland moet snel een tv-inzamelingsactie houden voor de strijd tegen ebola. Daarvoor pleit Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) dinsdag. De politica vindt dat de strijd tegen de almaar uitdijende ebola-epidemie moet worden opgevoerd.

Normal_cover_-_varkentje_krijgt_gips

Kinderboek 'Varkentje krijgt gips’ geeft kijkje in het ziekenhuis


In samenwerking met medische professionals van het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis hebben kinderboekenschrijfster Nelleke Scherpbier en illustrator Marianne Witvliet een nieuw kinderboek gemaakt. In 'Varkentje krijgt gips' wordt het verhaal verteld van Varkentje, die zijn pootje breekt en geopereerd moet worden. Het voorlichtingsboek ligt v...

Normal_rolstoel__3_

Oog-scan MS-patiënt toont hoeveelheid hersenschade


Op scans van de ogen van patiënten met Multiple Sclerose (MS) kan worden gezien hoeveel hersenschade deze mensen hebben. Met een grotere schade aan de zenuwcellen wordt het lichamelijk functioneren minder door bijvoorbeeld krachtverlies en vermoeidheid. Dat blijkt uit onderzoek van epidemioloog Lisanne Balk, zo meldt het VUmc.

Normal_boerenkool__worst

Onderzoek naar emotionele beleving van voeding bij senioren


Ouderen zijn op grond van hun emotionele beleving van maaltijden te verdelen in vier groepen. Dat concluderen wetenschappers van Wageningen UR Food & Biobased Research. Zij onderzochten de positieve of negatieve waardering en de mate van opwinding en avontuurlijkheid die ouderen  koppelen aan eten. Dat meldt Gezondheidsnet.

Normal_normal_141020_start_coschappen_wza-martini-umcg

UMCG, WZA en Martini Ziekenhuis starten gezamenlijke artsenopleiding


Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en Martini Ziekenhuis Groningen hebben een overeenkomst met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gesloten om coassistenten op te leiden. Beide ziekenhuizen begeleiden in totaal 128 geneeskundestudenten. Daarmee zijn ze de grootste partner van het UMCG als het gaat om M1-coschappen. Maandag 20 ok...

Logo_download

Ombudsman: “Zorgverzekeraars spreek aanbieders rechtstreeks aan bij klachten”


Wanneer verzekerden klachten indienen over de kwaliteit van zorg van een aanbieder dan moeten zorgverzekeraars deze aanbieders hier rechtstreeks op aanspreken. Zo pleit Ombudsman Zorgverzekeringen Reina van Marwijk Kooy. Klanten worden nu meestal doorverwezen naar klachtencommissies. Dit meldt Skipr. 

Normal_elektriciteit_stroom

Laurentius ziekenhuis getroffen door stroomstoring


Vanmorgen is een deel van het centrum van Roermond getroffen door stroomuitval. Het Laurentius Ziekenhuis zit daardoor zonder stroom. De hulpdiensten hebben groot alarm geslagen en een patiënten die afhankelijk zijn van de stroomvoorziening worden geëvacueerd. Er is een crisiscentrum ingericht bij het ziekenhuis. Dit meldt het Parool. 

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Terug naar de kliniek

Normal_10141

Oké, het gaat niet goed met me. Stemmen, vreemde nare gedachten en angsten gierden door mijn hoofd. Mijn stemmen waren gevuld met somberheid. Ze boden me adviezen aan. Adviezen om helemaal met het leven te stoppen. Voorgoed. Definitief. Door die stemmen werden mijn gedachten ook somber en negatief. Deed ik er wel goed aan om door te leven? Ik wi...

NZG Nieuwsoverzicht