NZG Zorgnieuws

Normal_diaconessenhuis_utrecht

Diakonessenhuis: patiëntveiligheid gewaarborgd


(Novum) - De veiligheid van patiënten van het Diakonessenhuis was en is gegarandeerd. Dat meldt het Utrechtse ziekenhuis zondagavond naar aanleiding van het conflict tussen de medisch specialisten en de directie. De raad van bestuur zegt de negatieve gevoelens bij de medische staf te begrijpen en erkent dat er fouten zijn gemaakt.

Normal_hand_schudden_samenwerken

'Vertrekpremies publieke sector nog altijd te hoog'


(Novum) - De gouden handdrukken die bestuurders en managers in de publieke sector meekrijgen bij hun vertrek, liggen nog altijd te hoog. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. De vertrekpremies hebben de publieke sector vorig jaar miljoenen euro's gekost.

Normal_cheque_ronde_tafel

Revalidatietuin Meander MC mogelijk gemaakt door Pre-WK toernooi


De Ronde Tafel Baarn-Soest overhandigde op 18 juli een cheque ter waarde van 10.000 euro aan de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Het bedrag komt geheel ten goede aan de aanleg en inrichting van een revalidatietuin achter het nieuwe ziekenhuis, zo meldt MeanderMC in een persbericht.

Logo_menzis_logo1

Menzis sluit deel van winkels


De zorgverzekeraar Menzis zal een groot deel van de eigen winkels sluiten. Om welke winkels het gaat wil Menzis nog niet kwijt. Dat meldt RTV Noord.

Normal_politieagenten

Haagse agenten opgeleid als toegepast psycholoog


De Hogeschool Leiden en de politie in Den Haag hebben de handen ineen geslagen met een opleiding Toegepaste Psychologie voor agenten. Een eerste groep agenten is inmiddels gestart met een vierjarige opleiding aan de Hogeschool Leiden, zo meldt Dichtbij.

Normal_normal_8246035053_5656110f1f_z

Cliëntenplatform Twente zoekt meedenkers over jeugdhulpverlening


Het Cliëntenplatform Jeugd Twente zoekt afgevaardigden. Het platform is een initiatief van ouders om zo gemeenten te kunnen adviseren of de jeugdhulpverlening. Naast (pleeg)ouders is er ook plek voor vijf mensen van instellingen en speciaal onderwijs. Er zijn nog plekken vrij in het Cliëntenplatform Jeugd Twente, zo meldt radio 350.

Normal_tandarts_tanden_gebit__2_

Steeds minder tandartspraktijken door samenwerking


Het aantal tandartspraktijken lijkt in de laatste jaren steeds verder terug te lopen. Hoewel er geen precieze cijfers bekend zijn over het aantal actieve praktijken, schat de Koninklijke Nederlandse Maatschappij Tandheelkunde (KNMT) dat het aantal van 7220 praktijken in 2010 daalde naar 6000 in 2012. Dat meldt de website Vergelijkmondzorg.nl.

Logo_koninklijke_kentalis_logo

School voor dove kinderen fuseert met Kentalis


School voor speciaal onderwijs De Voorde gaat samen met Kentalis. De Voorde is een protestants-christelijke school voor kinderen met auditieve of communicatieve beperking (cluster 2) en maakt onderdeel uit van de Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH). Per 1 januari wordt de school overgedragen aan Kentalis.

Normal_samenwerken_handen_schudden

Jongerencentrum geschikt voor ouderen na ton subsidie


In het Limburgse Oirsbeek wordt een jongerencentrum omgebouwd naar een centrum dat geschikt is voor ouderen. Dat meldt L1 Nieuws.

Normal_apotheek_apotheker__2_

Weinig kennis over EPD en LSP bij apothekersassistenten


Ruim de helft van de apothekersassistenten heeft te weinig kennis van het elektronisch patiëntendossier (EPD) en van het landelijk schakelpunt (LSP) om patiënten erover te kunnen informeren. Dat meldt Skipr.

Logo_i-psy

Ggz-instelling i-psy start pilot met online behandeling in eigen taal


Behandelaars van i-psy bieden hun patiënten voortaan online zorg aan in het Turks, Engels of Nederlands. Hiermee is i-psy de eerste tweedelijns ggz-instelling in Nederland die online behandelingen aanbiedt in de eigen taal. Dat meldt i-psy.

Normal_voeten

Al bijna 10.000 blaren behandeld tijdens Vierdaagse


Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van dit jaar zijn inmiddels 10.000 blaren behandeld. Daarnaast telde de EHBO 1100 gevallen van flauwtes en verwondingen. Artsen melden 611 zwaardere verwondingen, waaronder enkele reanimaties. Dat meldt de Telegraaf.

Normal_redribbon_original_aids_hiv_logo

Aidsonderzoeker Lange omgekomen bij vliegramp


(Novum/AP) - De bekende Nederlandse aidsonderzoeker Joep Lange is een van de zeker 173 Nederlanders die bij de vliegramp in Oekraïne is omgekomen. Lange was op weg naar Australië, waar hij aan een internationale conferentie in Melbourne zou deelnemen. Dat zei de Australische oppositieleider Bill Shorten vrijdagochtend in het parlement in Canberra.

Logo_appeltaart

Woonzorgnet stelt landgoed beschikbaar voor toneelstuk


In de afgelopen twee weekenden was Landgoed De Keijenberg van Woonzorgnet het toneel voor de voorstelling 'Appels, boter, suiker en echte liefde', gespeeld door toneelgroep Empathische Jongens. Het landgoed ligt in het Gelderse Renkum en wordt door Woonzorgnet voor de opvang van jongeren met drugsgerelateerde problemen. 

Normal_kermis__3_

Tilburgse Kermis en autisme op Blauwe Zondag


Op zondag 20 juli 2014 vindt in Tilburg de derde editie plaats van Blauwe Zondag. De Blauwe Zondag is een bijeenkomst voor en door mensen met autisme en andere belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst gaan de deelnemers gezamenlijk naar de Tilburgse Kermis. Dat meldt het centrum voor autisme, Dr. Leo Kannerhuis.

Normal_ikazia

Ikazia ontvangt kangoeroe keurmerk voor kraamzorg


Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heeft twee keurmerken ontvangen van de Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VOC). Het Moeder en Kind Centrum van Ikazia krijgt de zogenoemde Kangoeroe en de Kraamkangoeroe voor de kraamzorg en zorg voor pasgeborenen die in het ziekenhuis wordt geboden. Dat meldt Ikazia.

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Kantoorloos verplegen

Normal_9241

Even geleden liep ik een dag mee op een psychiatrische (crisis) afdeling in Haarlem. Het was op mijn verzoek, omdat ik bijzonder goede verhalen had gehoord over de werkwijze van het team op deze afdeling. De teammanager had een paar jaar geleden besloten het personeelskantoor af te breken. Een controversieel besluit, want in de regel is het pers...

NZG Slumanski

Feuilleton

NZG Nieuwsoverzicht