NZG Zorgnieuws

Normal_boccia

Gehandicaptensport organiseert Jeugdkampioenschappen Boccia


Op vrijdag 31 oktober 2014 worden de Nederlandse Kampioenschappen Boccia gehouden in het MBO College Sport & Bewegen in Hilversum. Hieraan doen jongeren mee met Cerebrale Parese (CP) of andere motorische beperkingen tussen de twaalf en twintig jaar. Toeschouwers worden van harte uitgenodigd om het evenement bij te wonen. Dat meldt Gehandicap...

Normal_baby_kraamzorg_3453452

Autisme Kenniscentrum: meer foliumzuur verkleint kans op autistisch kind


Vrouwen die zwanger willen worden moeten 600 microgram foliumzuur per dag slikken. De kans dat ze een autistisch kind krijgen wordt dan 27 tot 40 procent kleiner. Dit adviseert het Autisme Kenniscentrum. De Gezondheidsraad adviseert een dagelijkse hoeveelheid van 400 microgram foliumzuur. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Normal_digitaal

Zeeuwse campagne voor uitwisselen medische gegevens


Zeeuwse ziekenhuizen en Zeeuwse huisartsen zijn een campagne begonnen om patiënten erop te attenderen dat per 1 januari 2015 hun medische gegevens alleen uitgewisseld kunnen worden wanneer de patiënt hier toestemming voor heeft gegeven. Door middel van de campagne hopen de huisartsen en het ziekenhuis de toestemming van de patiënten voor de gege...

Normal_poppetjes__samenleving

35 miljoen extra voor invoering Participatiewet


Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt 35 miljoen euro extra beschikbaar voor de invoering van de Participatiewet. Het geld is bedoeld voor de inrichting van de regionale Werkbedrijven die een belangrijke rol krijgen bij de uitvoering van deze wet. In deze bedrijven werken de gemeenten in de arbeidsmarktregio’...

Normal_nieren

'Ook in Nederland verboden orgaanhandel'


(Novum) - Twee nierpatiënten hebben toegegeven dat ze in Nederland hebben betaald voor een donornier, ook al is dat verboden. Dat meldt de Volkskrant dinsdag op basis van onderzoek door het Erasmus MC. Bijna honderd van 241 ondervraagde zorgverleners hebben sterke vermoedens of zeggen zeker te weten dat patiënten die ze behandelen in het buitenl...

Normal_ecstacy_monogram_xtc_pillen_medicijnen

Steeds meer steun voor terugkeer drugstest


(Novum) - Steeds meer partijen zijn voor de terugkeer van de drugstest op dancefeesten. Na D66 vinden nu ook PvdA, SP en GroenLinks dat bezoekers hun drugs weer moeten kunnen laten testen. Dat blijkt uit een rondgang van het AD. De drugstest wordt sinds 2002 niet meer uitgevoerd, omdat drugsgebruik op festivals bij wet verboden is.

Logo_rivm_logo

RIVM opent telefoonlijn over ebola


(Novum) - Mensen die vragen hebben over ebola kunnen sinds maandag terecht bij een informatiepunt van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Iedereen kan gratis bellen met het telefoonnumer 0800-0480.

Normal_martin_van_rijn_pvda

Afspraken over continuïteit specialistische jeugdhulp


Staatssecretarissen Martin van Rijn (VWS) en Fred Teeven (VenJ), gemeenten en zorgaanbieders hebben na intensief bestuurlijk overleg over bepaalde vormen van specialistische jeugdhulp een serie afspraken gemaakt. 

Normal_kid

Koningin Máxima bezoekt Stichting MeeleefGezin


Op vrijdagochtend heeft Koningin Máxima een werkbezoek gebracht aan de stichting MeeleefGezin. De stichting ondersteunt gezinnen waarin ouders te maken hebben met psychiatrische problemen. Dit meldt het ANP.

Normal_poli_oogheelkunde

Spreekuur Oogheelkunde voor mensen met verstandelijke beperking


In Meander Medisch Centrum in Amersfoort kunnen mensen met een verstandelijke beperking en oogklachten nu terecht op een speciaal spreekuur. Dit meldt het ziekenhuis in een persbericht.

Normal_internet_verslaving_meisje_achter_computer_sociale_netwerk_sites

Thema-avond over behandeling angst en dwang bij kinderen


De stichting voor Angst, Dwang en Fobie organiseert een thema-avond over de behandeling van kinderen met een angst- of dwangstoornis door middel van computertrainingen. De avond vindt plaats op donderdag 30 oktober 2014 in Driebergen. 

Logo_vnn_logo_rgb_2000_pxjpg

Bestuurder Jeugdhulp Friesland stapt over naar VNN


De bestuurder Gabriël Anthonio van Jeugdhulp Friesland wordt per 1 november voorzitter van de Raad van Bestuur van Verslavingszorg Noord Nederland. (VNN). Hij volgt Rob Jaspers op die per 1 november bij GGNet gaat werken. Dit meldt VNN.

Normal_copyright_stockfreeimages_dokter_arts

Miljoen euro voor banenplan huisartsenbranche


(Novum) - Het kabinet trekt zeshonderdduizend euro uit voor een plan dat het verwachte personeelstekort in de huisartsenbranche tegengaat. Vakbonden en werkgevers leggen voor het sectorplan, getiteld zeshonderd extra banen in de huisartsenzorg, zo'n vierhonderdduizend euro neer, maakte minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Assch...

Normal_baby_kind

Aantal geboorten in Meander Medisch Centrum gestegen


Sinds de opening van het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort worden er meer baby's geboren in het ziekenhuis. Een woordvoerder heeft gezegd dat het aantal geboorten in het ziekenhuis met vijf procent omhoog is gegaan. Dat meldt RTV Utrecht.

Normal_hans_brinks_koe

Nieuwe kunst in Medisch Centrum Alkmaar


De kunstcommissie Kunst Als Medicijn (KAM) van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) presenteert nieuwe kunstexposities. De exposities van KAM worden elke twee maanden vernieuwd. Tot en met 28 november is in het ziekenhuis kunst te zien rond verschillende thema's, zo meldt Medisch Centrum Alkmaar in een persbericht.

Normal_us_navy_041019-n-5821p-019_airman_lauren_thurgood_of_las_vegas__nev.__pulls_patient_medical_records_in_the_inpatient_ward_aboard_the_conventionally_powered_aircraft_carrier_uss_kitty_hawk

Aantal poliklinieken voor onverklaarbare klachten groeit snel


Het aantal poliklinieken dat zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van klachten zonder duidelijke diagnose blijkt in de laatste jaren sterk toegenomen. Tijdens een op de drie bezoeken aan een huisarts of bedrijfsarts wordt er geen duidelijke oorzaak gevonden voor de klachten, zo meldt de Stentor.

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Terug naar de kliniek

Normal_10141

Oké, het gaat niet goed met me. Stemmen, vreemde nare gedachten en angsten gierden door mijn hoofd. Mijn stemmen waren gevuld met somberheid. Ze boden me adviezen aan. Adviezen om helemaal met het leven te stoppen. Voorgoed. Definitief. Door die stemmen werden mijn gedachten ook somber en negatief. Deed ik er wel goed aan om door te leven? Ik wi...

NZG Nieuwsoverzicht