NZG Zorgnieuws

Normal_4222605740_58616aaf94_o

Kinderen brengen eenzame ouderen paasverrassingspakket


Deze week zullen kinderen van verschillende basisscholen uit de provincie Groningen een paasverrassingspakket bezorgen bij een groot aantal ouderen in verzorgingstehuizen. De kinderen zullen daarnaast met de senioren gaan ontbijten en knutselen. Dit meldt RTV Noord. 

Normal_1798576_688601374525183_1434650726_a

De Zonnebloem doet aangifte van ‘bierfles-incident’


Om ervoor te zorgen dat de politie een vervolgonderzoek instelt doet Nationale Vereniging de Zonnebloem alsnog aangifte tegen Jakhals Erik en het tv-programma De Wereld Draait Door. Jakhals Erik gooide vrijdag van grote hoogte een bierflesje naar een rondvaartboot. Een passagier met een lichamelijk beperking werd op een haar na gemist. Dit meldt...

Normal_morphine_vial

Röpcke-Zweers helpt Aruba Hospital bij pijnbestrijding


Het Aruba Hospital op de Nederlandse Antillen heeft het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg om hulp gevraagd bij het opzetten van een pijnbestrijdingsprogramma. Het Röpcke-Zweers heeft toegezegd haar expertise te delen bij het opzetten van een Acute Pijn Service (APS) in Aruba. Dit meldt RTV Oost.  

Normal_images__1_

Meer jongeren maken keuze donorschap


(Novum) - Het percentage spontane inschrijvingen van jongeren in het donorregister is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Dat meldt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) dinsdag. In 2009 had zo'n vijf procent van alle 18-jarigen uit eigen beweging hun keuze vastgelegd, in 2014 is dat bijna tien procent.

Normal_lady-justice-dublin-l

Maagchirurg Nick R. voor de rechter


(Novum) - Voormalig maagchirurg Nick R. van het Scheper Ziekenhuis in Emmen moet zich dinsdag verantwoorden in de rechtbank in Assen. De 62-jarige arts wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De rechtbank heeft een dag uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Normal_rolstoel22

Euthanasieartsen leggen werk neer vanwege druk


(Novum) - Twee artsen die moeten beoordelen of een euthanasieverzoek aan de wettelijke eisen voldoet, leggen hun werk tijdelijk neer. Ze ervaren steeds meer druk en dwang van patiënten en vakgenoten om in te stemmen met een verzoek tot euthanasie. Dat zeggen ze dinsdagavond in het televisieprogramma Dit is de Dag.

Normal_images

Partijen eens over 'contouren' zorg


(Novum) - De coalitiepartijen en D66, ChristenUnie en SGP zijn het eens geworden over de 'financiële contouren' voor de langdurige zorg. Dat maakten de partijen maandagnacht bekend na afloop van het overleg op het ministerie van Financiën. De financieel specialisten gaan dit de komende week verder uitwerken.

Normal_normal_normal_tweede_kamer_stoel_den_haag_politiek

Fractieleiders praten verder over zorg


(Novum) - De fractieleiders van de coalitiepartijen en D66, ChristenUnie en SGP zitten weer aan tafel bij minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA). Maandagavond rond 21.45 uur arriveerden zij bij diens departement, net als vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) en staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA).

Normal_normal_geld_briefjes_munten__-c_-euro_coins_and_banknotes

Huishoudentoeslag voorlopig van de baan


(Novum) - Het kabinet voert de huishoudentoeslag voorlopig niet in. Er zijn problemen aan het licht gekomen waardoor invoering van de toeslag in zijn huidige vorm niet mogelijk is. Invoering voor 2015 lukt daarom niet, schrijven minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) en staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) maandag in een ...

Normal_sleeping_angel

'Slaappilcontrole arts en apotheek schiet tekort'


(Novum) - Huisartsen en apothekers controleren te weinig op het gebruik van verslavingsgevoelige slaappillen. Dat meldt het televisieprogramma Radar maandag op basis van eigen onderzoek.

Normal_tweedekamer

Vandaag nog geen akkoord over extra geld voor de zorg


Coalitie en oppositie hebben vandaag nog geen akkoord weten te bereiken over extra geld voor de zorg. Dat bleek na overleg tussen de top van het kabinet en de fractievoorzitters van de regeringspartijen VVD en PvdA en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. Eerder vandaag schoven ook minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn van Vol...

Normal_9549338512_8fcd72b2b9_b

Directie Reinier schrijft harde brief aan medewerkers over parkeerbeleid


Medewerkers van het Reinier de Graafziekenhuis in Delft hebben een brief ontvangen van het ziekenhuis waarin staat dat er een enorme rekening in betaling gebracht wordt bij personeel dat parkeert in de wijk naast het ziekenhuis. In de brief staat dat omwonenden geklaagd hebben bij de gemeente en de ziekenhuisdirectie. Dit meldt Omroep West. 

Normal_mantelzorg_mantelzorger_ouderen_vgz_youtube_still

'Regel mantelzorg in de wet'


Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, pleit voor het wettelijk regelen van de positie en ondersteuning van mantelzorgers en zorgvrijwilligers in de Wet langdurige zorg. Dit punt wordt vandaag naar voren gebracht tijdens de hoorzitting over de Wet langdurige zorg, zo meldt Mezzo in een persbericht.

Normal_provincie_flevoland

Flevoland koploper met 10.000 wanbetalers zorgverzekering


3,2 procent van de Flevolanders betaalt zijn premie voor de zorgverzekering niet. Met bijna 10.000 wanbetalers is Flevoland daardoor de slechtst betalende provincie van Nederland. Dit blijkt uit cijfers gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Zorginstituut Nederland. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Normal_6ecffab0eb

Landelijk Platform GGz vraagt jaar uitstel bezuinigingen op begeleiding


Het Landelijk Platform GGz roept samen met 5 PG-organisaties de politiek op om de bezuinigingen op begeleiding voor mensen met een extramurale AWBZ-indicatie het eerste jaar niet door te voeren. Ook willen ze dat de politiek kijkt of deze mensen niet alsnog onder de Wet Langdurige Zorg ondergebracht kunnen worden. Dit meldt GGZ Nieuws.  

Normal_treinongeluk_spanje

Posttraumatische stress meestal jarenlang probleem


Van de mensen die te maken krijgen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) heeft meer dan de helft hier jarenlang last van. Dit blijkt uit een meta-analyse van wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam (UvA), Universiteit Tilburg en de University of London. De resultaten zijn deze maand gepubliceerd in Clinical Psychology Review, z...

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Column

Een nieuwe psychiater...

Normal_10141

Laat ik voorop stellen dat ik blij en dankbaar ben voor de zorg die ik krijg. Als je wereld een aantal jaren geleden instort omdat je iets mankeert mag je blij zijn dat je in Nederland woont en opgroeit. De zorg is een zorgenkindje van de Nederlandse overheid. De afgelopen jaren moest er bezuinigd worden en in de zorg wordt dan te makkelijk gesn...

NZG Slumanski

Feuilleton

NZG Nieuwsoverzicht