Verslechtering financiële situatie

AMSTERDAM - Uit onderzoek blijkt dat 55-plussers veel pessimistischer over hun toekomstige financiële positie denken dan jongeren, zo meldt De Telegraaf.

Volgens een vandaag gepresenteerd rapport van Burgerperspectieven van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) geeft 42 procent van de ouderen aan dat het ze financieel slechter zal vergaan, terwijl slechts 17 procent van de jongeren dat over zijn eigen situatie denkt.

Bovendien vindt bijna driekwart van de ouderen dat het verschil tussen arm en rijk in Nederland te groot is geworden. Ongeveer de helft van de mensen tussen 18 en 34 jaar is het daarmee eens. Daarmee is dat sentiment de afgelopen drie maanden over het algemeen groter geworden dan het kwartaal ervoor. Volgens de onderzoekers is die stijging echter niet verwonderlijk, omdat de mensen eerder juist erg positief waren.

Verder is vooral bij ouderen een veel gehoorde klacht dat de bezuinigingen niet eerlijk verdeeld zijn, de Europese Unie teveel macht heeft gekregen en dat zij niet gehoord worden door de politiek.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz