Logo_amsta-logo

De zorgaanbieder Amsta heeft op woensdag 5 februari de locatie Amsteldijk verkocht aan Cocon Vastgoed B.V. Om de bewoners van het pand tijd en gelegenheid te geven om te verhuizen naar een andere woon- en zorglocatie, huurt Amsta de locatie nog tot 1 juni 2014. Daarna wordt het pand verbouwd, zo meldt Amsta in een persbericht.

Cocon Vastgoed B.V. gaat het pand aan de Amsteldijk na 1 juni 2014 grondig verbouwen. Zij realiseren hier onder de naam Het AmstelHuis sociale huurwoningen voor ouderen die zelfstandig kunnen wonen. De verwachting is dat Het AmstelHuis op 1 januari 2015 haar deuren opent. Stadsdeel Zuid heeft een belangrijke bijdrage gehad in de totstandkoming van de verkoop en is verheugd dat er sociale huurwoningen voor ouderen uit de omgeving beschikbaar komen. Stadsdeelwethouder Egbert de Vries: 'Hiermee wordt op een positieve manier invulling gegeven aan het regeringsbeleid om wonen en zorg te scheiden. Oudere mensen kunnen nu in lengte van jaren goed en betaalbaar wonen in de Pijp.'

Als gevolg van overheidsbeleid hebben ouderen met een lichte zorgvraag vanaf 2013 geen recht meer op een indicatie met verblijfsfunctie. Dit betekent dat zij een beroep moeten doen op extramurale zorg. Hierdoor moest ook zorgaanbieder Amsta het aantal intramurale verzorgingshuisplaatsen verminderen met circa 200 plaatsen.

Amsta is erg blij dat Cocon opnieuw een woonlocatie creëert voor ouderen. Amsta en Cocon Vastgoed B.V. onderzoeken momenteel of Amsta in de toekomst thuiszorg kan bieden vanuit de locatie. Huidige en oud-bewoners van het woon- en zorgcentrum hebben voorrang voor een woonplek in de nieuwe locatie.

© Nationale Zorggids