Normal_opa_oudjes_kletsen_bejaarden_praten

Na de verkiezingen zijn de onderhandelingen over de vorming van colleges in de Nederlandse gemeenten in volle gang. De seniorenorganisatie Unie KBO ziet dit als een goed moment om de seniorvriendelijkheid van de Nederlandse gemeenten te verbeteren. Unie KBO presenteert vandaag een checklist die aan alle afdelingen wordt aangeboden.

De checklist 'hoe seniorvriendelijk is uw gemeente?' is gericht op het scheppen van een fijne leefomgeving voor senioren. Aan bod komen onderwerpen als openbare ruimte, zorgvoorzieningen, betaalbaar wonen en een goede informatievoorziening. Dit laatste punt verdient extra aandacht, aangezien veel senioren niet over internet beschikken.

Volgens Unie KBO, met 200.000 leden de grootste onafhankelijke seniorenorganisatie in Nederland, is de lobby hard nodig. Uit recent onderzoek is gebleken dat een derde van de senioren aangeeft dat hun gemeente faalt op belangrijke punten als gezondheid, wonen en mobiliteit. Naast de checklist opent de organisatie een spreekuur voor lokale KBO-afdelingen om de gemeentelijke lobby extra te ondersteunen.

© Nationale Zorggids