Logo van de Ouderenbond ANBO

Naast het meldpunt gedwongen verhuizing en het Landelijk Meldpunt Zorg is er nu nog een meldpunt opgericht, deze door de Ouderenbond ANBO. Negatieve en positieve ervaringen als gevolg van de hervormingen in de langdurige zorg kunnen nu op www.dezorgonzezorg.nl gemeld worden. Dit meldt Skipr.

Omdat er het komende jaar veel gaat veranderen in de zorg, waarbij onder meer de zorgtaken voor gehandicapten, chronisch zieken en bejaarden overgaan naar de gemeenten, heeft de ANBO een meldpunt opgericht waar mensen zaken omtrent de hervormingen in de langdurige zorg kunnen rapporteren. De ANBO vat iedere maand de binnengekomen reacties samen en biedt die dan aan aan het ministerie van Volksgezondheid. 
 
Er zijn al meerdere meldpunten waarbij ervaringen in de zorg gerappoteerd kunnen worden. Zo richtte de patiëntenfederatie NPCF een meldpunt op voor ouderen die moeten verhuizen omdat hun zorginstelling sluit. Daarnaast is er het Landelijke Meldpunt Zorg waarbij mensen klachten of de klachtafhandeling bij een zorginstelling aan kunnen geven. 
 
© Nationale Zorggids