Condoom

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Amsterdam trekt aan de alarmbel over het sterk toenemende aantal ouderen dat een seksueel overdraagbare aandoening (soa) krijgt. Volgens de GGD hebben de Amsterdamse senioren vaak onveilige seks omdat ze niet aan condooms gewend zijn. Dit meldt de Telegraaf. 

Er zijn meerdere verklaringen voor het stijgende aantal meldingen van soa’s onder vijftigplussers. Omdat het risico op soa’s vroeger kleiner was, zijn veel ouderen niet gewend aan condooms, aldus de organisatie. Dit leidt ertoe dat ze onveilig seks hebben. Ook zou het hoge aantal echtscheidingen er toe leiden dat meer ouderen actief zijn op seksueel gebied. Daarnaast leven mensen ook steeds langer. 
 
De GGD is een flyercampagne begonnen om de ouderen bewust te maken van het gevaar van soa’s. Deze flyers zullen onder meer uitgedeeld gaan worden op concerten van Rowen Heze en de Toppers. Ook gaan ze verspreid worden op evenementen als de Floriade, de Huishoudbeurs, de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en de Libelle Zomerweek.
 
 
© Nationale Zorggids