Normal_vergrootglas_loep_vergroten_onderzoek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Zorgcentrum Erasmushiem in Leeuwarden opgeheven. De inzet en daadkracht van het bestuur en de directie bij de noodzakelijke verbeteringen geven de inspectie voldoende vertrouwen dat dit proces in hetzelfde tempo door zal gaan. Wel blijft de IGZ Erasmushiem nauwlettend volgen.

Erasmushiem levert zorg aan ongeveer 130 ouderen met psychische en lichamelijke aandoeningen. Vanwege structurele tekortkomingen in de zorg en onvoldoende verbeteringen, stelde de inspectie de instelling in december 2013 onder verscherpt toezicht.

De inspectie heeft kunnen vaststellen dat het bestuur en de directie van Erasmushiem de problemen voortvarend aanpakt. Veel van de geëiste verbeteringen zijn inmiddels voor elkaar of in gang gezet. De inspectie heeft daarom voldoende vertrouwen in de leiding van Erasmushiem om het verscherpt toezicht op te heffen. Wel blijft de IGZ de instelling met aangekondigde en onverwachte bezoeken volgen om te zien of de stijgende lijn wordt vastgehouden.

© Nationale Zorggids