Normal_oma_ouderen_berjaarden

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op De Open Hof in Amsterdam opgeheven. De aanbieder van zorg aan ouderen heeft de kwaliteit van zorg zichtbaar verbeterd. De inspectie heeft hierdoor voldoende vertrouwen in de verbeterkracht van de instelling.

In december 2013 stelde de IGZ De Open Hof onder verscherpt toezicht vanwege structurele tekortkomingen in de zorg. De kennis en vaardigheden van medewerkers pasten bijvoorbeeld onvoldoende bij de zorg die de cliënten nodig hadden en de medicatieveiligheid en het toepassen van vrijheidsbeperking waren niet in orde. De bestuurder stuurde onvoldoende op de verbetering hiervan.

De IGZ heeft vastgesteld dat De Open Hof hard gewerkt heeft aan het wegwerken van de tekortkomingen. De bestuurder heeft goed invulling gegeven aan het verbetertraject en de kwaliteit van zorg is zichtbaar verbeterd. De inspectie heeft daarom voldoende vertrouwen in de verbeterkracht van de organisatie om het verscherpt toezicht op te heffen. De inspectie zal De Open Hof in het najaar opnieuw bezoeken om te beoordelen of de verbeteringen standhouden.

© Nationale Zorggids