Normal_bus_icoon

Zorgorganisaties Middin, Aafje, Leliezorggroep en Humanitas hebben in de Rotterdamse wijken Centrum en Kralingen-Crooswijk de handen ineen geslagen om het vervoer van cliënten te kunnen garanderen. Een wijkbus vervoert de cliënten van deze organisaties dagelijks naar dagbesteding en terug. Dat meldt Senions, onderdeel van Middin.

De wijkbus wordt bestuurd door vrijwilligers die een uitkering ontvangen en hiervoor een 'maatschappelijke inspanning' leveren. De kosten voor het vervoer dat voorheen extern moest worden ingekocht, worden op deze manier laag gehouden. Naast cliënten kunnen ook wijkbewoners voor een klein bedrag per rit gebruik maken van de wijkbus om binnen de genoemde wijken te reizen naar diverse bestemmingen.

Het vervoer wordt gecoördineerd vanuit het Wijkservicepunt Goudseplein van Middin. De wijkbus rijdt op werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur. Buurtbewoners kunnen een dag van te voren de bus reserveren. Zij kunnen ook lid worden van de wijkbus, waardoor zij na een eenmalige betaling van vijf euro korting krijgen tijdens alle volgende ritten.

© Nationale Zorggids