Normal_muziekpromotor_sid_bernstein

Voor mensen met beginnende dementie wordt er in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht vanaf 11 september gestart met een Alzheimer-koor. Samen met een mantelzorger kunnen zij meezingen in het koor. De avonden vinden vanaf donderdag 11 september wekelijks plaats en worden georganiseerd door Rivas Zorggroep.

Volgens muziektherapeut Ellen Blankvoort heeft zang een positieve invloed op mensen met beginnende dementie. ‘Er komen woorden naar boven die er soms niet meer leken te zijn. Muziek zorgt voor ontspanning en brengt herinneringen terug. Het is daarnaast fijn om samen te zingen, contact te maken met anderen en vooral ook samen plezier hebben', aldus Blankvoort. Met het Alzheimer koor zullen vooral ook bekende liedjes van vroeger worden gezongen. ‘De dagelijkse en praktische zaken worden snel vergeten, maar teksten van liedjes, psalmen en gezangen zoals die vroeger geleerd zijn, blijven vaak bij', zegt Blankvoort.

De kosten voor deelname aan het koor bedragen 20 euro per koppel per maand. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Ellen Blankvoort via Rivas Zorglijn 0900-8440.

© Nationale Zorggids