Normal_bejaard_koppel_relatie_ouderen

Uit een vandaag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden wil dat de pensioenleeftijd weer verlaagd wordt. De peiling werd uitgevoerd in opdracht van het Wetenschappelijk bureau van de ouderenpartij 50PLUS. Dat meldt Trouw. 

De peiling laat zien dat 55 procent van de ondervraagde kiezers jonger dan 50 jaar vindt dat mensen op hun 65e met pensioen mogen. Van de kiezers die ouder zijn dan 50 jaar vindt 70 procent dat de pensioenleeftijd moet worden teruggedraaid.

Verder blijkt uit de peiling dat de animo voor een speciale partij voor vijftigplussers terug loopt. Waar in een vorig onderzoek nog 52 procent van de ondervraagden achter het idee van een ouderenpartij stond, is dat nu gezakt naar 49 procent. Een ruime meerderheid (70 procent) van de mensen ouder dan 50 is overigens wel voorstander van zo'n partij. De peiling wordt uitgevoerd na een roerige periode binnen de ouderenpartij 50PLUS. Fractieleider Henk Krol zag zich genoodzaakt om zijn functie neer te leggen en daarna raakte de fractie verdeeld, waardoor het aantal stemmen voor de partij flink terugliep.

© Nationale Zorggids